Methoden

De kwaliteit van het onderwijs in Peru is bijzonder slecht. Vaak zitten kinderen in grote klassen waardoor er weinig individuele aandacht gaat naar hun moeilijkheden. De nadruk wordt veel te vaak op het vanbuiten leren en kopiëren gelegd.

Om de kinderen op een speelse manier schoolse vaardigheden bij te brengen, ontwikkelt Chico Latino educatieve spellen. Europese methoden en leerspelletjes worden in samenwerking met Peruaanse onderwijzers, pedagogen en sociale werkers van kinderprojecten aangepast op maat van de Peruaanse cultuur. Ze worden uitgetest, verbeterd en ten slotte geproduceerd op beperkte schaal voor de deelnemende projecten. Al spelenderwijs leren de kinderen over wiskunde, taal, logisch inzicht, motoriek… Per jaar worden er zo’n tiental spellen gecreëerd.

Het houten speelgoed wordt in een schrijnwerkerij vervaardigd waar straatjongens worden opgeleid. Verschillende pakketjes spellen, die nauwkeurig zijn samengesteld, worden elke maand doorgegeven aan andere projecten uit de streek. Op deze manier krijgen de kinderen maandelijks een nieuw en uitdagend aanbod. Op dit ogenblik heeft Chico Latino een 80-tal leerspelletjes ontwikkeld die gebruikt worden in de 17 verschillende Peruaanse projecten (kindertehuizen, buurthuizen, straathoekwerkers) en in 35 kleuterprogramma’s.Comments are closed.