Projectplanning

Choquepata is een armoedig ruraal gebied, waar kinderen vanaf 11 jaar mee landbouwarbeid moeten verrichten omdat de ouders financieel niet rond komen. De kwaliteit van de lagere school is bovendien bedroevend laag. Bij ouders en gemeentelijke verantwoordelijken is het besef aanwezig dat hieraan moet gewerkt worden.

Momenteel wordt vooral met kinderen van 3 tot 15 jaar gewerkt. Voor deze grote groep kinderen (730 gezinnen!) wordt momenteel met twee begeleiders, elk in één deelgroep gewerkt, nl. 3 tot 7 jaar en 8 jaar en ouder.

Chico Latino Ranst wenst deze werking de kans te geven om een derde leeftijdsgroep met een derde opvoeder (+ vrijwilligers) uit te bouwen, door een leeftijdsgroep van 6 tot 9-jarigen in te voeren. Dat zorgt voor een veel efficiëntere benadering en betere resultaten.

Terwijl enerzijds een opbrengstproject vrouwen aan extra inkomen helpt, kan een studiebeurs ervoor zorgen dat 12-jarigen secundair onderwijs in de stad gaan volgen. Dat is een voorwaarde om de armoede te ontgroeien.

Beide elementen, de extra leefgroep en de studiebeurzen maken deel uit van het door ons gesteunde project. Wij verzamelen de nodige fondsen en zorgen er zo voor dat dit wordt gerealiseerd.

Het project zal worden gerealiseerd tussen 01/01/2014 en 31/12/2016Comments are closed.